Origin Chocolate Event 2015
Dit jaar vindt de 5e editie van het jaarlijkse Origin Chocolate Event plaats. Hét chocoladefestijn voor de fijnproever! Presentaties, workshops, proeverijen en stands met exclusieve chocolades op zaterdag 24 oktober 2015 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.
Tijdens dit unieke en intieme evenement zal de crème de la crème van de internationale chocoladewereld afreizen naar Amsterdam. Zij zullen hun chocolade presenteren en de daarbij behorende boeiende verhalen vertellen. Deze prijswinnaars van de gerenommeerde ‘Academy of Chocolate’ en de ‘International Chocolate Awards’ komen onder andere uit Ecuador, Vietnam en Madagaskar. Ook ons eigen land is goed vertegenwoordigd door o.a. onze eerste bean-to-bar maker Kees Raat (Metropolitan) en Alexandre Bellion (Chocolaterie Bellion), bean-to-bonbon maker voor diverse sterrenrestaurants. De Duitser Georg Bernardini zal zijn nieuwe boek ‘Chocolate – The Reference Standard’, met 4000 chocolade reviews, presenteren en ons leren waar hij op let tijdens het proeven.
De trend rond de herkomst van onze voeding wordt ook voor chocolade steeds belangrijker. Steeds meer consumenten verdiepen zich in de smaakverschillen tussen de cacao regio’s en de inbreng van de chocolademakers daarbij. In deze complexe chocolades zijn honderden prachtige aroma’s te proeven.
Het proeven van origine chocolade is vergelijkbaar met het proeven van de beste soorten koffie of wijn. Tijdens het evenement zijn er vele interessante proeverijen en masterclasses waar je bij kunt zijn. Ook kun je genieten van de mooiste pairings van chocolade met wijnen, speciaal bieren, koffie en thee.
Een dag om veel te leren, inspireren en vooral om te proeven!