Origin Chocolate Event 2016
Op 22 oktober 2016 is het weer tijd voor de 6e editie van het Origin Chocolate Event. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam wordt omgetoverd tot dé plek voor chocolade liefhebbers.
Een dag vol proeverijen, bijzondere chocolade en mooie pairings met speciaal bier, kaas, rum en meer.
Het Origin Chocolate Event staat bekend om zijn interessante sprekers programma en chocolade proeverijen. Chocolade en cacao experts Anna Laven (KIT) en Caroline Lubbers (Equipoise) vertellen over de rol die vrouwen spelen in cacao en chocolade. Waar moet je op letten bij het proeven van chocolade en hoe beschrijf je wat je proeft? Hoe proef je bijvoorbeeld dat de cacaobonen te hoog geroosterd zijn? Martin Christy (International Chocolate Awards) leert bezoekers precies hoe je dit moet doen. Na deze spoed cursus zijn bezoekers klaar om zelf te jureren net als bij de Chocolate Awards.
In de aparte proeflokalen vinden chocolade proeverijen plaats. Ooit Japanse chocolade geproefd? Dat kan op het Origin Chocolate Event! Kanako Satsutani, een Japanse chocolade expert, komt speciaal over om bezoekers te laten proeven van de nieuwste bean-to-bar chocolade uit Japan en Taiwan. Ook chocolademaker Chris Brennan van Pump Street Bakery is één van de pareltjes op het Origin Chocolate Event. Hij laat proeven hoe de kwaliteit van de cacao de smaak van de chocolade kan beïnvloeden.
Vergeet ook niet de repen van Mario Vandeneede die op de International Chocolate Awards een prijs won voor zijn Madagaskar en Costa Rica. Holger in ‘t Veld (Theobro.Ma) uit Berlijn neemt het publiek mee naar het chocolade verwerkingsproces. Sinds lang wordt gedacht dat concheren een noodzakelijkheid is voor het maken van chocolade, maar Holger geeft aan dat dit anders kan. Chocolademaker Kees Raat (Metropolitan) en expert Clay Gordon (The Chocolate Life) zorgen voor een verrassende afsluiting.